Higiéniás védőfelszerelések

FFP2 szájmaszk

Gyártó:

990 Ft
vény nélkül is
vény nélkül kapható
EP kártyával is
EP-kártyával kapható
Amennyiben EP-s számlát igényel, kérjük a megrendelés során az áttekintésben a "Megjegyzés" mezőbe tüntesse fel adatait.
Mennyiség
db.

FFP2 szájmaszk

Az ár 1 db maszkra vonatkozik.

N95, FFP2, KN95, P3? Tudja meg miben térnek el egymástól!

Az amerikai 3M cég, a világ egyik legnagyobb gyártóbázisával rendelkező vállalata idén januárban készített egy összehasonlító tanulmányt a különböző típusú szájmaszkok tudományos összehasonlításáról. A különféle eldobható maszkokra más és más szabályozások vonatkoznak, ezek meghatározzák a szükséges fizikai tulajdonságokat és termékjellemzőket, amelyeknek az adott szájmaszknak meg kell felelnie.  

A következő típusú maszk szabványok léteznek:

  • N95 (Egyesült Államok NIOSH-42CFR84)
  • FFP2 (Európa EN 149-2001)
  • KN95 (Kína GB2626-2006)
  • P2 (Ausztrália/Új Zéland AS/NZA 1716:2012)
  • Korea (Korea KMOEL - 2017-64)
  • DS (Japán JMHLW-Notification 214, 2018)

Ezek a szájmaszk típusok nagyon hasonlítanak egymásra, különböző országok különböző típussal jelölik őket, de mégis lehetnek kisebb eltérések. Magyarországon jellemzően az európai FFP2 maszkokkal vagy a Kínából származó KN95 maszkokkal találkozhatunk. Figyelemre méltó összehasonlítási pont a belégzési és kilégzési ellenállásra meghatározott áramlási sebesség.  A belégzési sebesség adat jellemzően 40 és 160 liter/perc között van, míg a kilégzési sebességük 30 és 95 liter/perc között.

Lássuk mennyire hasonló vagy mennyire tér el az FFP2-es és a KN95-ös szájmaszk:

Ha a két szájmaszk szűrőteljesítményét értékeljük azt látjuk, hogy az FFP2 a vírusok több, mint 94%-át, míg a KN95 több, mint 95%-át szűri meg. Ez az adat gyakorlatilag teljesen hasonló, mindkét maszk igazán jó tulajdonsággal bír.  Érdekes adatot mutatnak a ki- és belégzési teljesítményre mért adatok. Az áramlási sebességben az FFP2-es valamivel jobbnak mondható, hiszen 95 liter/perc adatot mértek a kutatók, míg a KN95-ös szájmaszk adata 85 liter/perc lett a teszt anyaggal mérve.

A tudósok még egy érdekes kísérletet is elvégeztek a különféle típusú maszkokkal. Egy teszt kamrában a tesztet végző személlyel különféle gyakorlatokat végeztettek, miközben a helyiségbe egy speciális teszt-aeroszolt juttattak be. Mérték a személy szájmaszkjába bejutó penetrációt és az arcfelület szivárgását is. Ezek alapján mindkét típusú szájmaszk szűrőjén kevesebb, mint 8% tesztanyag jutott át.

Jelen adatok szerint az európai FFP2 és a kínai KN95 szájmaszkok igazán hasonlónak tekinthetők.

Forrás: 3M Technical Bulletin, 2020. Január

További kategóriák
Rólunk mondták

“Tapasztalt, szakszerű segítségnyújtás. Gyors, segítőkész kiszolgálás. Szó szerint a kedvenc patikám lett! ”


Ildikó

Ildikó
Márianosztra

“Azon gondolkodtam tegnap, milyen jó dolog ha egy ilyen kis közösségben van egy olyan gyógyszertár ahol tényleg segítenek. Amíg Ti nem voltatok, a gyógyszertárról mint olyanról teljesen más volt a véleményem. Most már nem csak egy hely ahol pénzt hagyok hanem szolgáltatást és odafigyelést is kapok! Köszönöm, hogy vagytok! ”


Zita

Zita
Kismaros

“Az az igazság , hogy hiába költöztünk Vácra, akkor is a Málnalevél Patika maradt a kedvenc gyógyszertárunk.Azt az emberi kiszolgálást, amit itt kapunk, nem sűrűn tapasztaljuk sehol.Eddig bár mit kérdezhettem, akár privát üzenetben is, mindig kaptam rá segítőkész választ.Annyira jó hogy vagytok.”


Éva

Éva
Vác

“A kérdezze meg gyógyszerészét" szlogen pontosan erre a patikára vonatkozik, nem véletlenül járok hozzájuk Vácról. Mindig kedvesek és maximálisan segítőkészek, sőt szakértő tanácsukat megfogadva sikerült meggyógyulnom.”


Katalin

Katalin
Vác

“Udvariasak,kedvesek,segítőkészek,gyorsak és még gyönyörűek is!”


István

István
Gödöllő

“Mióta vagytok,azóta szeretek gyógyszertárba menni.Köszönjük!”


Zsuzsi

Zsuzsi
Kismaros

“Nagyon kedvesek aranyosak és segítőkészek! És mindig mosolygósak.”


Zsolt

Zsolt
Kismaros

“Itt minden van.Ha véletlenül nincs,akkor az holnapra jön.Ezen kívül egy mosoly és figyelmesség az mindig akad!És a kedvenceinknek is akadnak dolgok.”


György

György
Kismaros

“Nagyon kedves,gyors kiszolgálásban volt részem.”


Andrea

Andrea

“Mindenki kedves, soha nem kell egy percet sem várni, olyan gyors a kiszolgálás”


Éva

Éva
Kismaros

“Az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek. Szakmailag is maximálisan felkészültek.”


Katalin

Katalin
Kismaros

“Kedvesek; szakmailag felkészültek, képzettek; segítőkészek; szeretek ide járni.”


Mariann

Mariann
Kismaros

“Szuper saját termékeik vannak”


DjMono

DjMono
Vác

“Szuper csapat, mindig nagyon kedvesek ”


Johanna

Johanna
Kismaros

“Nagyon kedves, felkészült csapat. Első gyermekes anyukaként volt jó pár problémám, kérdésem, mi lehet a legjobb a babámnak. Mindig tudtak segíteni. Ha valami nem volt azonnal akkor még aznapra, de legkésőbb másnap reggelre beszerezték. Jól felszerelt gyógyszertár. Gyorsak, pontosak, körültekintőek. Ezért ők a kedvenc gyógyszerészeim! Ez a kedvenc patikám!”


Adrienn

Adrienn
Kismaros

“Mielőtt Kanadába költöztem, betankoltam a kedvenc "Málnalevél" dezodoromból!”


Emese

Emese
Kanada

“Segítőkészek tájékoztatnak a részletekről is. Náluk mindig mindent megkapok.S fizethetek többféle módon is!”


Katalin

Katalin
Nagymaros

 Itt vásárolhatsz! Ellenőrizte a NET-JOG

lap tetejére