Saját márkás termékek

Málnalevél Frissítő Dezodor

Gyártó:

1.790 Ft
vény nélkül is
vény nélkül kapható
EP kártyával is
EP-kártyával kapható
Amennyiben EP-s számlát igényel, kérjük a megrendelés során az áttekintésben a "Megjegyzés" mezőbe tüntesse fel adatait.
Mennyiség
db.

Málnalevél Frissítő dezodor
Alumínium mentes dezodor, természetes hatóanyagokkal

Izzadás
A verejtékezés testünk természetes folyamata, melynek igen fontos szerepe van a normál testhőmérséklet fenntartásában. Optimális esetben testünk hőmérséklete 36,7 Celsius fok körüli értéken mozog. Ez az a hőfok melyen az élettani folyamatok megfelelően tudnak működni. A szervezet egyensúlyra törekvése segít fenntartani ezt az állapotot. Hideg esetén didergünk, pórusaink összehúzódnak, így csökken a hő-leadás az izommunka (didergés) pedig hőt termel. De mi a helyzet, ha nagyon meleg van, izommunkát végzünk, vagy sportolunk? A hőt testünknek valahogy le kell adnia, hiszen e nélkül túlhevülne. Fizikából megtanultuk, hogy a párolgás hőt von el, ezért melegben a testünk válasza az izzadás. Mivel a bőrünk nagy felületet jelent ez egy igen hatékony mechanizmus! Ezért különösen fontos például, ha valaki lázas mindenképpen alkalmazzon gyógyszeres lázcsillapítást! Lázas állapotban ugyanis a szervezet tévesen egy magasabb hőmérsékletre igyekszik állítani a testhőmérsékletet, ezért nem izzadunk! Mikor bevettük a lázcsillapítót onnan tudjuk, hogy valóban hatékony volt, hogy végre elkezdünk izzadni! Ennek köszönhetően lejjebb megy, optimális esetben megszűnik a láz.

Izzadságszag
Bőrünkben több millió verejtékmirigy található, ezek termelik a verejtéket, melyek kis csatornákon keresztül csatlakoznak a bőrpórusokhoz. Két típust különböztethetünk meg. Az ekrin és az apokrin mirigyeket.
Az ekrin mirigyek egész testfelületünket behálózzák, de legnagyobb számban a tenyéren és a talpon fordulnak elő. Színtelen, szagtalan magas víztartalmú váladékot termelnek, mely segíti a hő-leadást, a testhőmérséklet szabályozását, a bőr természetes savköpenyének fenntartását. A hőmérséklet emelkedésével, illetve fizikai aktivitásra működésük fokozódik.
Az apokrin mirigyek nagyobbak, és főleg a hónaljban, a hajlatokban, a nemi szervek környékén valamint az emlő táján helyezkednek el. Serdülőkorban kezdik meg működésüket, hormonális hatásra termelnek váladékot. Befolyásoló tényező lehet a stressz, szorongás, fájdalom mely hatására a kiválasztott folyadék mennyisége fokozódik. A termelt váladék, a helyben szaporodó baktériumoknak köszönhetően gyorsan bomlásnak indul, és kialakul az izzadságszag.
Az izzadság "szaga” egyénenként eltérő lehet, nemtől, kortól, táplálkozástól függően.
A kellemetlen szagokat bizonyos biokémiai folyamatok végtermékei okozzák (vajsav, valeriánsav, kapronsav, stb) melyekért a hónaljunkban tevékenykedő baktériumok a felelősek.

Mit tehetünk?
Kétféle választásunk van:
• vagy gátoljuk a verejtékmirigyek váladéktermelését, (izzadásgátlók, alumínium tartalmú szerek)
• vagy csökkentjük a baktériumok által termelt szagokért felelős anyagok termelődését (dezodorok)

Izzadásgátló vagy dezodor?
Izzadásgátlónak nevezzük azokat a készítményeket, melyek gátolják a verejtékezést. Ezek a termékek szinte minden esetben valamilyen alumínium sót tartalmaznak, mely összehúzza a pórusokat, így a verejték nem tud a bőrfelszínre jutni. Ezáltal a méreganyagok sem tudnak távozni, lerakódnak a szövetekben. Ez a bejegyzés nem hivatott ennek a káros mivoltáról vitát nyitni, mindenki maga döntse el szeretne-e ilyen terméket használni vagy sem.
A dezodorok másképpen hatnak. Csupán csekély mértékben mérséklik az izzadást, azonban a kellemetlen szagokat okozó anyagokat semlegesítik, ezáltal biztosítanak kellemes közérzetet a használójának.

Mit tartalmaz a dezodor?
Kukoricakeményítő jó nedvszívó tulajdonságával segít az izzadság megkötésében, a szódabikarbóna pedig amellett, hogy megköti a szagokat és a nedvességet enyhén lúgos pH-t biztosít, mely a baktériumok számára kedvezőtlen környezetet teremt.

A Citromfűolaj kellemes illata mellett, egyik fő komponensének, a citrálnak köszönhetően, fertőtlenítő és antibakteriális hatással rendelkezik. A zsályaolaj összehúzó, így gyengéden mérsékli az izzadást, emellett antibakteriális hatással is rendelkezik. A citrom-, és fahéjolaj kellemes illata mellett szintén antibakteriális tulajdonságú és a termék tartósságát is biztosítja.
Tiszta kakaóvaj és méhviasz az alapja, melyek gyengéden ápolják, hidratálják a bőrt, és megfelelő konzisztenciát adnak a terméknek. A stift így még kenhető ugyanakkor a táskánkban is magunkkal vihetjük, biztosan nem fog kifolyni, tehát nem szükséges hűtőben tárolni!

Kinek ajánljuk?
• Érzékeny bőrűeknek (Alkoholmentes, parabén-mentes, alumínium mentes)
• Terhesek, szoptató kismamák
• Tinik
• Mindenkinek aki szereti a természetes dezodorokat, és kerüli az alumínium sókat tartalmazó izzadásgátlókat!

Hogyan használjuk?
Reggel tisztálkodás után használjuk a dezodort, és indulhat a nap!

Figyelmeztetés!
Az illóolaj komponensek miatt használat előtt mindenképpen csináljunk bőrpróbát, hogy megbizonyosodjunk róla nem vagyunk-e valamelyik összetevőre allergiásak. Kenjünk egy keveset az alkarunkra, és ha fél óra elteltével nem tapasztalunk bőrpírt, nyugodtan használhatjuk a terméket!

Összetevők:
Butyrum cacao, Cera flava, Ricini oleum, Limonis aetheroleum, Aetheroleum melissae, Aetheroleum salviae officinalis, Aetheroleum cinnamoni, Natrii hydrogencarbonas, Zincum oxydum, Tritici amylum

Tömeg:60g

Felhasználhatóság: Felbontás után 6 hónapig
A dezodort ne tegyük ki túl magas hőmérsékletnek, napsütésnek. Ne tároljuk például az autóban. Praktikus csomagolásának köszönhetően, bárhová magunkkal vihetjük, a táskánkban!
Végezetül néhány tipp, mely csökkentheti a kellemetlen szagok kialakulását:

• Megfelelő higiénia
• A hónaljszőrzet borotválása
• Magas klorofill tartalmú növények fogyasztása
• Stressz kerülése, meditáció

 

További kategóriák
Rólunk mondták

“Tapasztalt, szakszerű segítségnyújtás. Gyors, segítőkész kiszolgálás. Szó szerint a kedvenc patikám lett! ”


Ildikó

Ildikó
Márianosztra

“Azon gondolkodtam tegnap, milyen jó dolog ha egy ilyen kis közösségben van egy olyan gyógyszertár ahol tényleg segítenek. Amíg Ti nem voltatok, a gyógyszertárról mint olyanról teljesen más volt a véleményem. Most már nem csak egy hely ahol pénzt hagyok hanem szolgáltatást és odafigyelést is kapok! Köszönöm, hogy vagytok! ”


Zita

Zita
Kismaros

“Az az igazság , hogy hiába költöztünk Vácra, akkor is a Málnalevél Patika maradt a kedvenc gyógyszertárunk.Azt az emberi kiszolgálást, amit itt kapunk, nem sűrűn tapasztaljuk sehol.Eddig bár mit kérdezhettem, akár privát üzenetben is, mindig kaptam rá segítőkész választ.Annyira jó hogy vagytok.”


Éva

Éva
Vác

“A kérdezze meg gyógyszerészét" szlogen pontosan erre a patikára vonatkozik, nem véletlenül járok hozzájuk Vácról. Mindig kedvesek és maximálisan segítőkészek, sőt szakértő tanácsukat megfogadva sikerült meggyógyulnom.”


Katalin

Katalin
Vác

“Udvariasak,kedvesek,segítőkészek,gyorsak és még gyönyörűek is!”


István

István
Gödöllő

“Mióta vagytok,azóta szeretek gyógyszertárba menni.Köszönjük!”


Zsuzsi

Zsuzsi
Kismaros

“Nagyon kedvesek aranyosak és segítőkészek! És mindig mosolygósak.”


Zsolt

Zsolt
Kismaros

“Itt minden van.Ha véletlenül nincs,akkor az holnapra jön.Ezen kívül egy mosoly és figyelmesség az mindig akad!És a kedvenceinknek is akadnak dolgok.”


György

György
Kismaros

“Nagyon kedves,gyors kiszolgálásban volt részem.”


Andrea

Andrea

“Mindenki kedves, soha nem kell egy percet sem várni, olyan gyors a kiszolgálás”


Éva

Éva
Kismaros

“Az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek. Szakmailag is maximálisan felkészültek.”


Katalin

Katalin
Kismaros

“Kedvesek; szakmailag felkészültek, képzettek; segítőkészek; szeretek ide járni.”


Mariann

Mariann
Kismaros

“Szuper saját termékeik vannak”


DjMono

DjMono
Vác

“Szuper csapat, mindig nagyon kedvesek ”


Johanna

Johanna
Kismaros

“Nagyon kedves, felkészült csapat. Első gyermekes anyukaként volt jó pár problémám, kérdésem, mi lehet a legjobb a babámnak. Mindig tudtak segíteni. Ha valami nem volt azonnal akkor még aznapra, de legkésőbb másnap reggelre beszerezték. Jól felszerelt gyógyszertár. Gyorsak, pontosak, körültekintőek. Ezért ők a kedvenc gyógyszerészeim! Ez a kedvenc patikám!”


Adrienn

Adrienn
Kismaros

“Mielőtt Kanadába költöztem, betankoltam a kedvenc "Málnalevél" dezodoromból!”


Emese

Emese
Kanada

“Segítőkészek tájékoztatnak a részletekről is. Náluk mindig mindent megkapok.S fizethetek többféle módon is!”


Katalin

Katalin
Nagymaros

 Itt vásárolhatsz! Ellenőrizte a NET-JOG

lap tetejére