Blog / A "köhögő" könyv

A "köhögő" könyv

 

 

 

A köhögő könyv

 

Nem olyan régen egy ismerősöm miután olvasta a könyvemet felhívott és azt mondta:

 

"Anikó! Szuper! Megcsináltad a köhögő könyvet!" 

A kifejezés nagyon megtetszett és valójában közel is áll a valósághoz.

Hogy mire gondolt?

Miközben írtam a könyvet, támadt egy újszerű ötletem. Azokról a dolgokról, amelyekről azt gondoltam, hogy nehéz szavakkal elmagyarázni vagy leírni, hang és videóanyagokat gyűjtöttem. A hang és videóanyagok ugyanis nagyban segítik a megértést. Ha meghallgatod, milyen hangja van a hurutos köhögésnek, már Te is könnyedén fel fogod ismerni a saját gyermekednél. Emellett van olyan is, amit talán még sohasem láttál vagy hallottál, de ha olvastad a könyvet és esetleg később előfordul nálatok is, Te már azonnal tudni fogod, mivel állsz szemben. Ilyen a kruppos köhögés, az asztmatikus légvétel, a lázgörcs, de ide tartozik az orrmosás esetleg a kullancs eltávolításának megfelelő módja is.

 

Hogyan "köhög a könyv"?

A videó- és hanganyagok QR kóddal vannak beépítve a könyvbe. Használatukhoz elég egy ingyenes QR kódolvasó alkalmazást letölteni az okostelefonodra. Ez tulajdonképpen egy fényképező program, mely lefotózza a kódot, és azonnal a kívánt oldatra navigál, így már nézheted is a videót vagy hallgathatod a hanganyagot. Ha nincs okostelefonod, akkor is tudod használni a média anyagokat, mert a QR kódok képe alatti sort a keresőbe gépelve, ugyanúgy előjön a kívánt oldal. Elég, ha felmész az internetre, a keresőbe beírod a kód alatt található hivatkozást és végignézed a felugró videót.

 

 

Mit nyújt ezen kívül a könyv? Miben más? Miben több?

 

Mikor fiatalon elkezdtem dolgozni, még nem volt gyakorlati tapasztalatom, sem gyermekem. Az évek alatt azonban egy gyógyszerész nagyon sok mindent lát, hall és tapasztal a patikában. Aztán anya lettem, ami megint nagyon sok új információt adott. Hiszen a legjobb és leghitelesebb úgy tanácsot adni, ha az ember már megtapasztalta, átélte azt, amiről beszél. Ezért a könyvbe pluszként beépítettem minden gyakorlati tudásomat, amelyet az évek során megszereztem. 

Úgy érzem ezáltal sokkal gyakorlatiasabb, hasznosabb segítséggel tudok szolgálni, amit az emberek szívesen fogadnak és hasznosnak vélnek. 

A témák összegyűjtésekor azokat a kérdéseket szedtem össze, amelyeket tapasztalatom szerint a szülők legtöbbször tesznek fel a patikában, és ami bennem is felmerült, amikor a gyerekek betegek voltak.  

Emellett úgy gondoltam itt az ideje, hogy felvállaljam a régi, hagyományos módszerek és a modern szakirodalmi irányelvek összevetését és választ adjak a leggyakoribb kérdésekre. Kell-e lázat csillapítani? Milyen esetben és hogyan? Tényleg ártalmas-e a hűtőfürdő? Mit tegyünk hányás, hasmenés esetén? Mit van, ha kullancsot találunk a gyermekben? Mit kell tenni darázscsípés esetén?

 

A könyvbe sok ábrát és infografikát építettem, ami tovább segíti a megértést és lerövidíti a felhasználási időt. Így ha gyors segítségre van szükség, nem kell órákig keresgélni.

 

Ennek érdekében a könyvnek készült egy melléklete is, mely az infografikák gyűjteményét tartalmazza. Ha nem szeretnénk elcipelni a nyaralásra a könyvet, ezt bárhová el lehet vinni az útipatika részeként. Az Infografika Úticsomag a könyvvel együtt csomagban vásárolható meg, vagy két könyv együttes vásárlásakor egyet automatikusan ajándékba adunk.

 

Hogyan használható legjobban a könyv?

A könyv előnye, hogy bármikor a rendelkezésedre áll, így annyi információt használhatsz fel belőle, amennyire éppen szükséged van. A témákat lerövidítettem, és megpróbáltam felhasználóbaráttá tenni, hogy gyakorlatias legyen. Egy olyan kézikönyvet írtam, melyet, bármikor leemelhetsz a polcról, és felütheted a Neked szükséges résznél.  Ha csak gyors segítség kell, megnézed az aktuális táblázatot vagy infografikát, ha viszont bővebben szeretnél tájékozódni egy-egy problémáról - hogy megértsd az összefüggéseket is -, akkor hosszabban beleolvashatsz. A könyv alapvető célja, hogy segítsen Neked! Megnyugtasson, vagy éppen figyelmeztessen.

A könyvnek semmilyen módon nem célja a gyógyszerfogyasztás ösztönzése vagy a medicinák reklámozása! Én sem tömöm a gyermekeimet gyógyszerrel, de ha muszáj gyógyszert adni, akkor tudni kell, hogy mit lehet és mit nem! Nem az a célom, hogy gyógyszert adj a gyermekednek, hanem az, hogy el tudd dönteni, mit kell tenned.

Nem tudományos értekezés, hanem szakmai alapokon nyugvó, közérthető kézikönyv.

A könyv megírásakor a legfontosabb szempontom az volt, hogy mindenki számára tökéletesen érthető legyen. Ne tartalmazzon olyan szót vagy fogalmat, amelyet nem értesz, ha nem dolgozol az egészségügyben. A könyv tehát nem a szakmának íródott. Neked írtam, hogy legyen egy érthető, hasznos, gyakorlatias ismereteket nyújtó könyved, amit bármikor használhatsz, ha baj van.

 

Mit mondanak a szakemberek és a kismamák a könyvről?

 

"Ez a könyv hiánypótló a könyvpiacon gyakorlatiassága, áttekinthetősége miatt. Az elméletet már sokszor leírták, de a sok ömlesztve kapott „tudományban” elvész a lényeg, ami egy gyakorló szülő számára fontos. Az ábrák, a hanganyagok elősegítik, hogy rövid idő alatt több a gyakorlatban gyorsan hasznosítható információt kapjon az olvasó. Bátran ajánlom a várandósoknak és a gyakorló anyáknak, illetve mindenkinek, aki gyermekekkel foglalkozik."

Fábián-Mándli Anna védőnő

 

"Anikó ismertető anyagát hasznosnak, tartalmilag helyesnek és fiatal szülőknek szükségesnek tartom. A "babavárás" során megvásárolt kellékek között van a helye. Ha lázas egy csecsemő vagy gyermek, akkor már cselekedni kell, ezért érdemes korábban is beleolvasni. Anikó tanácsainak hitelességét igazolja, hogy maga is kétgyermekes édesanya és saját tapasztalataival egészíti ki gyógyszerészi ismereteit. Ajánlom jövendő és már gyakorlott édesanyáknak, édesapáknak, nagyszülőknek, védőnőknek!"

 

Dr Kampós Katalin

Gyermekorvos, gyermekneurológus

 

"Minden otthonban a polcon kellene lennie!"

 

Béres Alexandra, fitneszedző, sportoló, édesanya

"Nagyon örülök, hogy végre íródott egy ilyen könyv, ami kezdő és gyakorlott anyukák számára egyaránt nyújt segítséget és útmutatást a kétségbeesés közepette. Két kisgyermekem van és természetesen különböző módon reagálnak mindnre, emiatt sok új kérdés merült fel bennem. Ebben a könyvben minden lehetséges eset, tünet és kimenetel szerepel és rettentően tetszenek a QR kóddal beillesztett média-anyagok is! A képek remek összefoglalói egy-egy bekezdésnek. Köszönjük, hogy megírtad nekünk! "

 

 

Lőcsei-Soós Kinga, kétgyermekes édesanya

 

„Tökéletes útmutató édesanyák számára. Hétköznapi nyelven íródott, így végre mi is érthetjük mi, miért történik, mikor mi a teendő. Mélyrehatóan taglal egy-egy témát. Így sokszor olyasmiről is olvastam, ami eszembe sem jutott volna, viszont nagyon hasznos tudnunk róla. Minden kisgyermekes családnak ajánlom, nagyon hasznos olvasmány tele illusztrációkkal, videókkal, amelyekkel még hitelesebb képet kaphatunk az adott témáról. Nálunk a házipatika alapdarabját fogja képezni.”

Pierer Adrienn, édesanya

 

Ha felkeltette az érdeklődésedet, itt tudod megvásárolni. Ha pedig az Infografika Úticsomagra is szükséged van a csomagajánlatot itt találod.

 

Rólunk mondták

“Tapasztalt, szakszerű segítségnyújtás. Gyors, segítőkész kiszolgálás. Szó szerint a kedvenc patikám lett! ”


Ildikó

Ildikó
Márianosztra

“Azon gondolkodtam tegnap, milyen jó dolog ha egy ilyen kis közösségben van egy olyan gyógyszertár ahol tényleg segítenek. Amíg Ti nem voltatok, a gyógyszertárról mint olyanról teljesen más volt a véleményem. Most már nem csak egy hely ahol pénzt hagyok hanem szolgáltatást és odafigyelést is kapok! Köszönöm, hogy vagytok! ”


Zita

Zita
Kismaros

“Az az igazság , hogy hiába költöztünk Vácra, akkor is a Málnalevél Patika maradt a kedvenc gyógyszertárunk.Azt az emberi kiszolgálást, amit itt kapunk, nem sűrűn tapasztaljuk sehol.Eddig bár mit kérdezhettem, akár privát üzenetben is, mindig kaptam rá segítőkész választ.Annyira jó hogy vagytok.”


Éva

Éva
Vác

“A kérdezze meg gyógyszerészét" szlogen pontosan erre a patikára vonatkozik, nem véletlenül járok hozzájuk Vácról. Mindig kedvesek és maximálisan segítőkészek, sőt szakértő tanácsukat megfogadva sikerült meggyógyulnom.”


Katalin

Katalin
Vác

“Udvariasak,kedvesek,segítőkészek,gyorsak és még gyönyörűek is!”


István

István
Gödöllő

“Mióta vagytok,azóta szeretek gyógyszertárba menni.Köszönjük!”


Zsuzsi

Zsuzsi
Kismaros

“Nagyon kedvesek aranyosak és segítőkészek! És mindig mosolygósak.”


Zsolt

Zsolt
Kismaros

“Itt minden van.Ha véletlenül nincs,akkor az holnapra jön.Ezen kívül egy mosoly és figyelmesség az mindig akad!És a kedvenceinknek is akadnak dolgok.”


György

György
Kismaros

“Nagyon kedves,gyors kiszolgálásban volt részem.”


Andrea

Andrea

“Mindenki kedves, soha nem kell egy percet sem várni, olyan gyors a kiszolgálás”


Éva

Éva
Kismaros

“Az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek. Szakmailag is maximálisan felkészültek.”


Katalin

Katalin
Kismaros

“Kedvesek; szakmailag felkészültek, képzettek; segítőkészek; szeretek ide járni.”


Mariann

Mariann
Kismaros

“Szuper saját termékeik vannak”


DjMono

DjMono
Vác

“Szuper csapat, mindig nagyon kedvesek ”


Johanna

Johanna
Kismaros

“Nagyon kedves, felkészült csapat. Első gyermekes anyukaként volt jó pár problémám, kérdésem, mi lehet a legjobb a babámnak. Mindig tudtak segíteni. Ha valami nem volt azonnal akkor még aznapra, de legkésőbb másnap reggelre beszerezték. Jól felszerelt gyógyszertár. Gyorsak, pontosak, körültekintőek. Ezért ők a kedvenc gyógyszerészeim! Ez a kedvenc patikám!”


Adrienn

Adrienn
Kismaros

“Mielőtt Kanadába költöztem, betankoltam a kedvenc "Málnalevél" dezodoromból!”


Emese

Emese
Kanada

“Segítőkészek tájékoztatnak a részletekről is. Náluk mindig mindent megkapok.S fizethetek többféle módon is!”


Katalin

Katalin
Nagymaros

 Itt vásárolhatsz! Ellenőrizte a NET-JOG

lap tetejére