Blog / Fiatalság ajándékba?

Fiatalság ajándékba?

Kell ennél jobb?

Fiatalság ajándékba?

Ha fiatalságot szeretnénk adni, karácsonyra válasszuk a hialuronsavat!

 

Nőket megajándékozni nem nehéz, de ha minőséget akarunk adni, akkor érdemes a dolgok mélyére nézni...

A hialuronsav korunk egyik csodaszere, melyet a kozmetikai ipar is előszeretettel használ, így ma már számos arckrém alkotórésze.

De mi is az a hialuronsav?

Neve savas tulajdonságának és leggyakoribb előfordulási helyének (hialin=porc) köszönhető. Először a negyvenes években izolálták többféle állatból, közben folyamatosan kutatva szerepét. Az első hialuronsav tartalmú készítmény a 80-as években jelent meg, a szemészetben.

A hialuronsav az emberi szervezetben is megtalálható, mennyisége azonban az életkor előrehaladtával csökken. Egy átlag emberben körülbelül 15 grammnyi mennyiség található. Eloszlását tekintve legtöbb a csontokban és a porcokban van, emellett a bőrben fordul elő viszonylag nagy mennyiségben (9%).

 

Hogyan hat?

Hatása tisztán fizikai és annak köszönhető, hogy nagy mennyiségű vizet - saját súlyának mintegy 1000 szeresét- képes megkötni. Ezzel a mechanizmussal például az ízületekbe fecskendezve mintegy "megolajozza" azokat, ezáltal csökkenti a porcok kopását. Segíti a sebgyógyulást és a nyálkahártyát is regenerálja, ezért sebkenőcsökben, afta elleni készítményekben is előszeretettel alkalmazzák a gyógyászatban.

 

Mire használja a kozmetikai ipar? A válasz egyértelmű: Ránctalanítás!

Ez a ma ismert ránctalanító mechanizmusok közül a leghatékonyabb. Hogyan hat külsőleg?

  • A bőrben és a bőr felszínén megköti a vizet, így mechanikusan feltölti a ráncokat.
  • A bőrt tömörebbé feszesebbé teszi (lifting hatás).
  • Véd a kiszáradástól.

Mivel bennünk is megtalálható ezért nagyon nagy előnye, hogy egyáltalán nem irritatív. Bármilyen bőrtípusnál alkalmazható, sőt ekcémás, pikkelysömörös bőrre is jótékony hatású.

Már az első ráncok megjelenését megelőzően ajánlott használni! Érdemes külsőleg és belsőleg egyidejűleg alkalmazni a tökéletes hatás érdekében!

Hogyan növelhetjük szervezetünk hialuronsav tartalmát belsőleg?

Ha természetes forrást keresünk, akkor nagyobb mennyiségben ajánlott a gyökeres zöldségek fogyasztása, mivel ezek magas amidon tartalma serkenti a természetes hialuronsav termelődést. Emellett hialuronsav szerencsére már tabletta és vagy kapszula formájában is kapható! Azonban, hogy ezek közül melyiket választjuk, az nagyon nem mindegy! Miért? Mert viszonylag rossz a felszívódása, ezért fontos hogy nagy mennyiségben és jó minőségben tartalmazza a készítmény a hatóanyagot.

Alapvetően kétféle forrásból származó hialuronsavat használnak hatóanyagként. Egyik a  kakastaréjból kinyert, másik pedig a bakteriális erjesztéssel előállított hialuronsav. Utóbbi tisztább, jobb minőségű.

A piacon kapható különféle belsőlegesen alkalmazható hialuronsav tartalmú készítményeket nem szeretném negatívan minősíteni, ezért maradnék a pozitív példánál. Amit jó szívvel, saját tapasztalattal merek ajánlani az a Wise Tree készítménye, a hyaluronsav-komplex.

Mondhatjuk tehát, hogy a hialuronsav egyfajta természetes életelixír, hiszen rugalmasan tartja a csontokat, porcokat, izmokat, feszesíti a bőrt, sőt egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a rákmegelőzésben is fontos szerepe van! Kell ennél jobb karácsonyi ajándék?

Rólunk mondták

“Tapasztalt, szakszerű segítségnyújtás. Gyors, segítőkész kiszolgálás. Szó szerint a kedvenc patikám lett! ”


Ildikó

Ildikó
Márianosztra

“Azon gondolkodtam tegnap, milyen jó dolog ha egy ilyen kis közösségben van egy olyan gyógyszertár ahol tényleg segítenek. Amíg Ti nem voltatok, a gyógyszertárról mint olyanról teljesen más volt a véleményem. Most már nem csak egy hely ahol pénzt hagyok hanem szolgáltatást és odafigyelést is kapok! Köszönöm, hogy vagytok! ”


Zita

Zita
Kismaros

“Az az igazság , hogy hiába költöztünk Vácra, akkor is a Málnalevél Patika maradt a kedvenc gyógyszertárunk.Azt az emberi kiszolgálást, amit itt kapunk, nem sűrűn tapasztaljuk sehol.Eddig bár mit kérdezhettem, akár privát üzenetben is, mindig kaptam rá segítőkész választ.Annyira jó hogy vagytok.”


Éva

Éva
Vác

“A kérdezze meg gyógyszerészét" szlogen pontosan erre a patikára vonatkozik, nem véletlenül járok hozzájuk Vácról. Mindig kedvesek és maximálisan segítőkészek, sőt szakértő tanácsukat megfogadva sikerült meggyógyulnom.”


Katalin

Katalin
Vác

“Udvariasak,kedvesek,segítőkészek,gyorsak és még gyönyörűek is!”


István

István
Gödöllő

“Mióta vagytok,azóta szeretek gyógyszertárba menni.Köszönjük!”


Zsuzsi

Zsuzsi
Kismaros

“Nagyon kedvesek aranyosak és segítőkészek! És mindig mosolygósak.”


Zsolt

Zsolt
Kismaros

“Itt minden van.Ha véletlenül nincs,akkor az holnapra jön.Ezen kívül egy mosoly és figyelmesség az mindig akad!És a kedvenceinknek is akadnak dolgok.”


György

György
Kismaros

“Nagyon kedves,gyors kiszolgálásban volt részem.”


Andrea

Andrea

“Mindenki kedves, soha nem kell egy percet sem várni, olyan gyors a kiszolgálás”


Éva

Éva
Kismaros

“Az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek. Szakmailag is maximálisan felkészültek.”


Katalin

Katalin
Kismaros

“Kedvesek; szakmailag felkészültek, képzettek; segítőkészek; szeretek ide járni.”


Mariann

Mariann
Kismaros

“Szuper saját termékeik vannak”


DjMono

DjMono
Vác

“Szuper csapat, mindig nagyon kedvesek ”


Johanna

Johanna
Kismaros

“Nagyon kedves, felkészült csapat. Első gyermekes anyukaként volt jó pár problémám, kérdésem, mi lehet a legjobb a babámnak. Mindig tudtak segíteni. Ha valami nem volt azonnal akkor még aznapra, de legkésőbb másnap reggelre beszerezték. Jól felszerelt gyógyszertár. Gyorsak, pontosak, körültekintőek. Ezért ők a kedvenc gyógyszerészeim! Ez a kedvenc patikám!”


Adrienn

Adrienn
Kismaros

“Mielőtt Kanadába költöztem, betankoltam a kedvenc "Málnalevél" dezodoromból!”


Emese

Emese
Kanada

“Segítőkészek tájékoztatnak a részletekről is. Náluk mindig mindent megkapok.S fizethetek többféle módon is!”


Katalin

Katalin
Nagymaros

 Itt vásárolhatsz! Ellenőrizte a NET-JOG

lap tetejére