Gyógyszertárunkról / Bemutatkozás

Bemutatkozás

..

Bemutatkozás

A gyógyszertár története

  A Málnalevél Gyógyszertár 2013 november 4.-én nyitott meg Kismaroson, a Dunakanyar szívében. Két kisgyermek mellett fiatalon kaptam lehetőségem saját patikám létrehozására, amiben a családom rengeteget segített. Igazi mesébe való kezdet volt ez, szó szerint a semmiből varázsoltunk elő egy gyógyszertárat.

 Gyógyszerészként kezdetben sok patikában dolgoztam, és mindig nagyon fontosnak tartottam a magas szakmai tudást, hiszen ez az egyik alapfeltétele, hogy segíteni tudjunk. Ezért az egyetem elvégzését követően a gyógyszerhatástant választottam szakvizsgámnak, és azóta is folyamatosan tanulok, fejlesztem magam.

Egy olyan gyógyszertárban szerettem volna dolgozni ahol a betérő emberek érezhetik a törődést, a szeretetet, és a segíteni akarást, azt hogy fontosak!

Igazi családi vállalkozásnak indult. Kezdetben a húgommal -aki szakasszisztens- ketten vittük a vállalkozást, és szívünket, lelkünket beletéve igyekeztünk életképessé válni. Folyamatosan bővítettük a kínálatot mind a gyógyszerek, mind pedig az étrend kiegészítők terén. Már az első évben több ingyenes patikai újságot biztosítottunk a betegeknek. Kezdettől fogva részt veszünk a metabolikus szindróma gyógyszerészi gondozásában, lehetőséget kínálva a vérnyomás-, vércukor-, koleszterin-, és trigliceridszint mérésére a gyógyszertárban.  A szakmai színvonal folyamatosan magasan tartása és az emberek segítése vezérelt abban, hogy blogot működtessek, melyre 2015-ben egy gyógyszercég is felfigyelt. Az írásaimnak köszönhetem, hogy felkértek tartsak nekik egy előadást a Magnéziumról, egy éppen piacra kerülő étrend-kiegészítőjük kapcsán. Így történt aztán, hogy a Videoklinika is eljött a Gyógyszertárba ahol leforgattak velem pár részt, melyen a magnéziumról beszélek. Ahogy telt múlt az idő nőtt a patika és a csapat is bővült. Egyre többen ismertek és szerettek meg minket és a környező községekből és falvakból is elkezdtek hozzánk járni az emberek. Mivel a Dunakanyar nyáron elég népes úgy éreztük sokat tehetünk a betegellátásért, ha megnyújtjuk a nyitva tartásunkat. A környéken egyedülállóként vidéki viszonylatban sokáig, este 6-ig tartunk nyitva. Igény volt rá ezért bevezettük az állatgyógyászati szerek tartását is.

A folyamatos termékbővítés mellett havonta megújuló akciós kiadványt juttatunk el minden környéken lévő postaládába, melyben közel 90 terméket kínálunk az átlagosnál is kedvezőbb áron. Nagyon fontosnak tartom a helyi közösségeket, ezért minden évben támogatjuk a nyugdíjasok, az iskolások, óvodások báli rendezvényeit. Egészségügyi intézményben dolgozóként úgy gondolom, jó példával kell előljárni, mi magunk is mindannyian aktívan sportolunk. Emellett nagyon lényeges a gyermekek egészségre nevelése, ezért támogatjuk a helyi karateközösséget is. Óriási örömünkre 2015-ben elnyertük az ország Kedvenc Patikája címet, amely azért is jelent nagy megtiszteltetést számunkra, mert ez volt az első komolyabb visszajelzés az emberek felől, hogy szeretnek minket. 2016.-ban félévi szervezőmunkának, a Wörwag cégnek, és a kismarosi Művelődési háznak köszönhetően sikerült kihívnunk Kismarosra Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramjának keretein belül a szűrőkamiont, melyen több mint 120 ember kapott lehetőséget részletes orvosi vizsgálaton való részvételre. A kamionon az általános szűréseken túl lehetőség volt többek között szem-belnyomás, dioptria, húgysavszint és tüdőkapacitás értékeinek mérésére is. Ezzel egy időben a Művelődési házban Egészségnap keretében színvonalas -orvosok által előadott- egészségügyi témájú előadások és termékbemutatók zajlottak. Emellett gyógyszertárunk a község nagyobb rendezvényein is meg szokott jelenni, ahol ingyenes vérnyomás és vércukorméréssel képviselteti magát. 2016-ban egy pályázat sikeres elnyerését követően mi lettünk az Év Patikája, ami hatalmas sikert jelent ilyen rövid idő alatt. Ezt írták rólunk:

"Az Év Patikája kitüntető címet 2016-ban a kismarosi Málnalevél Gyógyszertár érdemelte ki, amely tavaly a Kedvenc Patikám pályázat nyertese lett. Nem az első eset, amikor rövid időn belül a szakma es a lakosság is elismeri egy gyógyszertár kiemelkedő teljesítményét, az ott végzett tudatos es magas színvonalú műhelymunkát. Ez egyben azt is igazolja, hogy nem a véletlennek es nem is az elfogultságnak tudható be a kollégák, illetve a lakosság ilyen irányú véleménye."  Gyógyszertár XV. évfolyam, 11-12.szám, 2016 november-december

Miért pont Málnalevél Patika?

A nyitás előtt sokat gondolkodtunk a gyógyszertár nevén. Olyat szerettünk volna, ami egyedi, nincs belőle több az Országban, ugyanakkor jellemző a vidékre. Maroshoz –málnatermő vidék lévén- szorosan kapcsolódik a málna, melynek levele gyógynövényként is ismert. Így esett a választásunk a Málnalevélre. 

Gyógyszertárunk neve így az országban egyedülálló lett. 

Saját készítésű termékeink-a „Málnalevél” termékcsalád

2015-ben elkezdtük felépíteni saját márkánkat, melynek mára már 18 tagja van. A Málnalevél termékcsalád számomra nem csak egyszerűen a patikában készített magisztrális termékeket jelenti. A kifejlesztésükre különösen nagy gondot fordítottunk, ügyelve rá, hogy a kor igényeinek mindenben megfeleljenek. Termékeink csomagolásában is korszerűségre törekedtünk. Arckrémeinket például airless flakonban forgalmazzuk, a romlandóság minimalizálása, érdekében. A szignatúrák egyedi designt kaptak így született meg végül a Málnalevél Brand.

Mitől jó egy gyógyszertár?

Sokat gondolkodom ezen a kérdésen. Mi az oka annak, hogy visszatérünk egy adott gyógyszertárba? A válasz nyilván összetett, hiszen sok szempontot fel lehet sorolni. Fontos a közelség, az akciók, az ingyenes újságok, a termékek minél szélesebb köre, és a plusz szolgáltatások, mint például a vérnyomás-, vércukor-, és koleszterinszint mérés, stb. De mindezeken túl hiszek benne, hogy az embereknek fontos a személyes kapcsolat, a bizalom, és a szaktudás. Ezért legfőbb célom, hogy szakmailag és emberileg egyaránt a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtsuk, és a nálunk vásárolt gyógyszer, ne csak egy árucikk legyen, hanem személyre szabott megoldás az adott problémára. 

Hiszem, hogy a kulcs a törődés, amit ilyen vagy olyan módon mindenki szomjaz, ezért ez a Mi legfőbb küldetésünk!

Blogunk és YouTube-os videótárunk is ezt a célt szolgálja, mely fórumokon keresztül az aktuális téma iránt érdeklődők kérdéseket is feltehetnek. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, iratkozzon fel hírlevelünke, vagy kövessen minket Facebookon!

Kocsisné dr Balogh Annamária

gyógyszertárvezető, szakgyógyszerész

Rólunk mondták

“Tapasztalt, szakszerű segítségnyújtás. Gyors, segítőkész kiszolgálás. Szó szerint a kedvenc patikám lett! ”


Ildikó

Ildikó
Márianosztra

“Azon gondolkodtam tegnap, milyen jó dolog ha egy ilyen kis közösségben van egy olyan gyógyszertár ahol tényleg segítenek. Amíg Ti nem voltatok, a gyógyszertárról mint olyanról teljesen más volt a véleményem. Most már nem csak egy hely ahol pénzt hagyok hanem szolgáltatást és odafigyelést is kapok! Köszönöm, hogy vagytok! ”


Zita

Zita
Kismaros

“Az az igazság , hogy hiába költöztünk Vácra, akkor is a Málnalevél Patika maradt a kedvenc gyógyszertárunk.Azt az emberi kiszolgálást, amit itt kapunk, nem sűrűn tapasztaljuk sehol.Eddig bár mit kérdezhettem, akár privát üzenetben is, mindig kaptam rá segítőkész választ.Annyira jó hogy vagytok.”


Éva

Éva
Vác

“A kérdezze meg gyógyszerészét" szlogen pontosan erre a patikára vonatkozik, nem véletlenül járok hozzájuk Vácról. Mindig kedvesek és maximálisan segítőkészek, sőt szakértő tanácsukat megfogadva sikerült meggyógyulnom.”


Katalin

Katalin
Vác

“Udvariasak,kedvesek,segítőkészek,gyorsak és még gyönyörűek is!”


István

István
Gödöllő

“Mióta vagytok,azóta szeretek gyógyszertárba menni.Köszönjük!”


Zsuzsi

Zsuzsi
Kismaros

“Nagyon kedvesek aranyosak és segítőkészek! És mindig mosolygósak.”


Zsolt

Zsolt
Kismaros

“Itt minden van.Ha véletlenül nincs,akkor az holnapra jön.Ezen kívül egy mosoly és figyelmesség az mindig akad!És a kedvenceinknek is akadnak dolgok.”


György

György
Kismaros

“Nagyon kedves,gyors kiszolgálásban volt részem.”


Andrea

Andrea

“Mindenki kedves, soha nem kell egy percet sem várni, olyan gyors a kiszolgálás”


Éva

Éva
Kismaros

“Az alkalmazottak kedvesek, segítőkészek. Szakmailag is maximálisan felkészültek.”


Katalin

Katalin
Kismaros

“Kedvesek; szakmailag felkészültek, képzettek; segítőkészek; szeretek ide járni.”


Mariann

Mariann
Kismaros

“Szuper saját termékeik vannak”


DjMono

DjMono
Vác

“Szuper csapat, mindig nagyon kedvesek ”


Johanna

Johanna
Kismaros

“Nagyon kedves, felkészült csapat. Első gyermekes anyukaként volt jó pár problémám, kérdésem, mi lehet a legjobb a babámnak. Mindig tudtak segíteni. Ha valami nem volt azonnal akkor még aznapra, de legkésőbb másnap reggelre beszerezték. Jól felszerelt gyógyszertár. Gyorsak, pontosak, körültekintőek. Ezért ők a kedvenc gyógyszerészeim! Ez a kedvenc patikám!”


Adrienn

Adrienn
Kismaros

“Mielőtt Kanadába költöztem, betankoltam a kedvenc "Málnalevél" dezodoromból!”


Emese

Emese
Kanada

“Segítőkészek tájékoztatnak a részletekről is. Náluk mindig mindent megkapok.S fizethetek többféle módon is!”


Katalin

Katalin
Nagymaros

 Itt vásárolhatsz! Ellenőrizte a NET-JOG

lap tetejére